Çukurambar, Çankaya / Ankara 0312 284 60 63 bilgi@hayfahukuk.com Pazartesi – Cuma: 09:00 – 18:00

6. Ceza Dairesi E. 2017/3257 K. 2020/613

Karar Tarihi: 17 Şubat 2020 · T.C. Yargıtay Emsal Kararı

Yargıtay Dairesi 6. Ceza Dairesi
Esas Numarası 2017/3257
Karar Numarası 2020/613
Karar Tarihi 17 Şubat 2020

Yargıtay Hükmü: HÜKMÜN BOZULMASINA

Bu karar hakkında hukuki değerlendirme ve emsal dosya takibi için avukatlarımızla görüşebilirsiniz.

Anahtar Kelimeler: #tehdit

Karar Özeti

MAHKEMESİ:Ağır Ceza Mahkemesi
SUÇ : Yağma
HÜKÜM : Mahkumiyet
Yerel Mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle; başvurunun nitelik, ceza türü, süresi ve suç tarihine göre dosya görüşüldü:
Diğer temyiz itirazları yerinde görülmemiştir. savunmanının temyiz itirazları bu bakımdan yerinde görülmüş olduğundan hükmün açıklanan nedenlerle isteme aykırı olarak BOZULMASINA, 17/02/2020 tarihinde oybirliği ile karar verildi.

Karar Tam Metni

Yeni Arama
T.C. Yargıtay
6. Ceza Dairesi
Esas No: 2017/3257 Karar No: 2020/613 Karar Tarihi: 17 Şubat 2020
6. Ceza Dairesi Esas No: 2017/3257 Karar No: 2020/613 Karar Tarihi: 17.02.2020 6. Ceza Dairesi         2017/3257 E.  ,  2020/613 K. MAHKEMESİ:Ağır Ceza Mahkemesi SUÇ : Yağma HÜKÜM : Mahkumiyet Yerel Mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle; başvurunun nitelik, ceza türü, süresi ve suç tarihine göre dosya görüşüldü: Diğer temyiz itirazları yerinde görülmemiştir. Ancak; Tekerrür kurumunun koşulları ‘Suçta tekerrür ve özel tehlikeli suçlular’ başlığı altında 5237 sayılı TCK’nin 58.maddesinde düzenlenmiştir. Buna göre; işlenen suçtan dolayı verilen hüküm kesinleştikten sonra yeni bir suç işlenmesi halinde sanığın adli sicil kaydında yansıyan ve TCK’nin 58. maddesi uyarınca ‘Suçta tekerrür’ hükümlerinin uygulanmasını gerektirebilecek nitelik ve nicelikte olduğu düşünülen bu kararın ne olduğu gibi, yasal bir değişiklik nedeni ile uyarlama yargılamasına konu olup olmadığı gibi, bu yönde bir duraksama bulunup bulunmadığı da değerlendirildikten sonra sonucuna göre tekerrür hükümleri uygulanacaktır. Somut dosyaya gelince; Sanık ... hakkında tekerrüre esas alınan ilama konu ‘Tehdit’ suçu, 24.11.2016 gün 6763 sayılı Yasanın 34.maddesi ile 5271 sayılı CMK’nin 253. maddesi yapılan değişiklik sonrası uzlaşma kapsamına alındığı, sanığın başkaca tekerrüre esas alınabilecek sabıkasının bulunmaması karşısında, tekerrüre esas alınan bu ilam sebebi ile uyarlama yargılaması yapılarak sonucuna göre sanık hakkında tekerrür hükümlerinin uygulanma koşullarının takdiri gerektiğinin gözetilememesi, Bozmayı gerektirmiş, sanık ... savunmanının temyiz itirazları bu bakımdan yerinde görülmüş olduğundan hükmün açıklanan nedenlerle isteme aykırı olarak BOZULMASINA, 17/02/2020 tarihinde oybirliği ile karar verildi.

Bu Karar veya Benzeri Uyuşmazlığınız İçin Danışmanlık Alın

Av. Halil ÖZYOLCU ve Av. Can KIZILYAR ile dosyanızın durumunu ve haklarınızı değerlendirebilirsiniz.

Hemen Arayın Randevu Alın

Hukuki bir sorununuz mu var?

Uyuşmazlığınızı dinleyelim, haklarınızı ve izlenebilecek yolları birlikte değerlendirelim.