Çukurambar, Çankaya / Ankara 0312 284 60 63 bilgi@hayfahukuk.com Pazartesi – Cuma: 09:00 – 18:00

9. Ceza Dairesi E. 2021/19821 K. 2022/5067

Karar Tarihi: 30 Mayıs 2022 · T.C. Yargıtay Emsal Kararı

Yargıtay Dairesi 9. Ceza Dairesi
Esas Numarası 2021/19821
Karar Numarası 2022/5067
Karar Tarihi 30 Mayıs 2022

Yargıtay Hükmü: HÜKMÜN BOZULMASINA

Bu karar hakkında hukuki değerlendirme ve emsal dosya takibi için avukatlarımızla görüşebilirsiniz.

Anahtar Kelimeler: #çek #cinsel istismar #tehdit

Karar Özeti

Ağır Ceza Mahkemesinden verilen 20/10/2020 gün ve 2020/252 Esas, 2020/372 Karar sayılı hükme yönelik istinaf başvurusunun düzeltilerek esastan reddi
Bölge Adliye Mahkemesince verilen hüküm temyiz edilmekle başvurunun muhtevası nazara alınarak dosya tetkik edildi, gereği görüşüldü:
Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin soruşturma ile kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya içeriğine göre yerinde görülmeyen sair temyiz itirazlarının reddine,
Ancak;
Mağdurenin aşamalardaki ifadeleri, savunma, tanık beyanı ile tüm dosya içeriği nazara alındığında ilk derece mahkemesince sanığın aynı evde birlikte kaldığı altı yaşındaki mağdureye yönelik ard arda iki gün içerisinde gerçekleştirdiği istismar eylemlerini tehditle yaptığına dair her türlü şüpheden uzak kesin ve inandırıcı delil bulunmayıp mevcut haliyle istismar eyleminden sonra sarf edilen sözlerin ise ayrıca tehdit suçunu oluşturacağı gözetilmeden müsnet suçtan belirlenen temel cezanın 5237 sayılı TCK’nın 103/4 maddesi ile artırılması karşısında söz konusu karara yönelik istinaf başvurusunun kabulü gerekirken düzeltilerek esastan reddedilmesi,
Kanuna aykırı, sanık müdafisi ile katılan Bakanlık vekilinin temyiz itirazları bu itibarla yerinde görüldüğünden, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 17. madde ve fıkrası gereğince BOZULMASINA, dosyanın ilk derece mahkemesine, kararın bir örneğinin Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 17.

Karar Tam Metni

Yeni Arama
T.C. Yargıtay
9. Ceza Dairesi
Esas No: 2021/19821 Karar No: 2022/5067 Karar Tarihi: 30 Mayıs 2022
9. Ceza Dairesi Esas No: 2021/19821 Karar No: 2022/5067 Karar Tarihi: 30.05.2022 9. Ceza Dairesi         2021/19821 E.  ,  2022/5067 K. MAHKEMESİ:Ceza Dairesi SUÇ : Çocuğun cinsel istismarı HÜKÜM : Sanığın atılı suçtan mahkumiyetine dair Eskişehir 3. Ağır Ceza Mahkemesinden verilen 20/10/2020 gün ve 2020/252 Esas, 2020/372 Karar sayılı hükme yönelik istinaf başvurusunun düzeltilerek esastan reddi Bölge Adliye Mahkemesince verilen hüküm temyiz edilmekle başvurunun muhtevası nazara alınarak dosya tetkik edildi, gereği görüşüldü: Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin soruşturma ile kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya içeriğine göre yerinde görülmeyen sair temyiz itirazlarının reddine, Ancak; Mağdurenin aşamalardaki ifadeleri, savunma, tanık beyanı ile tüm dosya içeriği nazara alındığında ilk derece mahkemesince sanığın aynı evde birlikte kaldığı altı yaşındaki mağdureye yönelik ard arda iki gün içerisinde gerçekleştirdiği istismar eylemlerini tehditle yaptığına dair her türlü şüpheden uzak kesin ve inandırıcı delil bulunmayıp mevcut haliyle istismar eyleminden sonra sarf edilen sözlerin ise ayrıca tehdit suçunu oluşturacağı gözetilmeden müsnet suçtan belirlenen temel cezanın 5237 sayılı TCK’nın 103/4 maddesi ile artırılması karşısında söz konusu karara yönelik istinaf başvurusunun kabulü gerekirken düzeltilerek esastan reddedilmesi, Kanuna aykırı, sanık müdafisi ile katılan Bakanlık vekilinin temyiz itirazları bu itibarla yerinde görüldüğünden, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 17. Ceza Dairesinin 08/12/2020 gün ve 2020/1157 Esas, 2020/1542 Karar sayılı vaki istinaf başvurusunun düzeltilerek esastan reddine yönelik hükmünün 5271 sayılı CMK'nın 302/2-4. madde ve fıkrası gereğince BOZULMASINA, dosyanın ilk derece mahkemesine, kararın bir örneğinin Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 17. Ceza Dairesine gönderilmesine, 30.05.2022 tarihinde oy birliğiyle karar verildi.

Bu Karar veya Benzeri Uyuşmazlığınız İçin Danışmanlık Alın

Av. Halil ÖZYOLCU ve Av. Can KIZILYAR ile dosyanızın durumunu ve haklarınızı değerlendirebilirsiniz.

Hemen Arayın Randevu Alın

Hukuki bir sorununuz mu var?

Uyuşmazlığınızı dinleyelim, haklarınızı ve izlenebilecek yolları birlikte değerlendirelim.