Çukurambar, Çankaya / Ankara 0312 284 60 63 bilgi@hayfahukuk.com Pazartesi – Cuma: 09:00 – 18:00

3. Hukuk Dairesi E. 2015/11695 K. 2015/15432

Karar Tarihi: 8 Ekim 2015 · T.C. Yargıtay Emsal Kararı

Yargıtay Dairesi 3. Hukuk Dairesi
Esas Numarası 2015/11695
Karar Numarası 2015/15432
Karar Tarihi 8 Ekim 2015

Yargıtay Hükmü: İSTEMİN KABULÜNE

Bu karar hakkında hukuki değerlendirme ve emsal dosya takibi için avukatlarımızla görüşebilirsiniz.

Anahtar Kelimeler: #itirazın iptali #sözleşme

Karar Özeti

ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
TARİHİ : 20/03/2014
NUMARASI : 2012/535-2014/102
Taraflar arasındaki itirazın iptali davasının mahkemece yapılan yargılaması sonucunda, davanın kısmen kabulüne yönelik olarak verilen hükmün, süresi içinde davalı vekili tarafından temyiz edilmesi üzerine; temyiz dilekçesinin kabulüne karar verildikten sonra, dosya içerisindeki kağıtlar okunup gereği düşünüldü:
Y A R G I T A Y K A R A R I
Tebligat Kanununun 17. Sayılı ilamıyla ger i çevirme kararı verildiği ancak geri çevirme sonrası tebliğin daimi çalışan imzasına derciyle davacı vekiline tebliğ olunduğu sözkonusu tebligatta davacı vekilinin tebliğ anında orada bulunup bulunmadığına dair bir meşruhatın yer almadığı ve temyiz süresi beklenmeksizin , ilgi yargılama dosyasının temyiz incelemesine esas olmak üzere Başkanlığımıza gönderildiği anlaşılmakla;
l-)Bu nedenle yapılan tebligatlar usulsüz olduğundan; gerekçeli kararın davacı vekiline usulünce tebliğ edilmesi ve temyiz süresi beklendikten sonra ; dosyanın temyize esas inceleme için Başkanlığımıza gönderilmesi;
2-) Taraflar arasında aktolunan abonelik sözleşmesi varsa; dosya içerisine celbiyle dosyanın temyize esas inceleme için Başkanlığımaza gönderilmesi amacıyla mahkemesine GERİ ÇEVRİLMESİNE, 08.10.2015 gününde oybirliğiyle karar verildi.

Karar Tam Metni

Yeni Arama
T.C. Yargıtay
3. Hukuk Dairesi
Esas No: 2015/11695 Karar No: 2015/15432 Karar Tarihi: 8 Ekim 2015
3. Hukuk Dairesi Esas No: 2015/11695 Karar No: 2015/15432 Karar Tarihi: 08.10.2015 3. Hukuk Dairesi         2015/11695 E.  ,  2015/15432 K. MAHKEMESİ: BAKIRKÖY 8. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ TARİHİ : 20/03/2014 NUMARASI : 2012/535-2014/102 Taraflar arasındaki itirazın iptali davasının mahkemece yapılan yargılaması sonucunda, davanın kısmen kabulüne yönelik olarak verilen hükmün, süresi içinde davalı vekili tarafından temyiz edilmesi üzerine; temyiz dilekçesinin kabulüne karar verildikten sonra, dosya içerisindeki kağıtlar okunup gereği düşünüldü: Y A R G I T A Y K A R A R I Tebligat Kanununun 17. maddesi ile Tebligat Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmeliğin 26. maddesine göre, belli bir yerde devamlı olarak meslek veya sanatını icra edenler o yerde bulunmadıkları takdirde tebliğ aynı yerdeki daimi memur veya müstahdemlerinden birine yapılır. Bu şekilde yapılan tebligatın geçerli olabilmesi için muhatabın o yerde bulunmadığının tebliğ evrakına yazılması gerekir. Dairemizin 14.05.2015 Tarih 2014 /14539 E. 2015/8618 K. Sayılı ilamıyla ger i çevirme kararı verildiği ancak geri çevirme sonrası tebliğin daimi çalışan imzasına derciyle davacı vekiline tebliğ olunduğu sözkonusu tebligatta davacı vekilinin tebliğ anında orada bulunup bulunmadığına dair bir meşruhatın yer almadığı ve temyiz süresi beklenmeksizin , ilgi yargılama dosyasının temyiz incelemesine esas olmak üzere Başkanlığımıza gönderildiği anlaşılmakla; l-)Bu nedenle yapılan tebligatlar usulsüz olduğundan; gerekçeli kararın davacı vekiline usulünce tebliğ edilmesi ve temyiz süresi beklendikten sonra ; dosyanın temyize esas inceleme için Başkanlığımıza gönderilmesi; 2-) Taraflar arasında aktolunan abonelik sözleşmesi varsa; dosya içerisine celbiyle dosyanın temyize esas inceleme için Başkanlığımaza gönderilmesi amacıyla mahkemesine GERİ ÇEVRİLMESİNE, 08.10.2015 gününde oybirliğiyle karar verildi.

Bu Karar veya Benzeri Uyuşmazlığınız İçin Danışmanlık Alın

Av. Halil ÖZYOLCU ve Av. Can KIZILYAR ile dosyanızın durumunu ve haklarınızı değerlendirebilirsiniz.

Hemen Arayın Randevu Alın

Hukuki bir sorununuz mu var?

Uyuşmazlığınızı dinleyelim, haklarınızı ve izlenebilecek yolları birlikte değerlendirelim.