Çukurambar, Çankaya / Ankara 0312 284 60 63 bilgi@hayfahukuk.com Pazartesi – Cuma: 09:00 – 18:00

5. Ceza Dairesi E. 2017/1680 K. 2019/3209

Karar Tarihi: 18 Mart 2019 · T.C. Yargıtay Emsal Kararı

Yargıtay Dairesi 5. Ceza Dairesi
Esas Numarası 2017/1680
Karar Numarası 2019/3209
Karar Tarihi 18 Mart 2019

Yargıtay Hükmü: HÜKMÜN BOZULMASINA

Bu karar hakkında hukuki değerlendirme ve emsal dosya takibi için avukatlarımızla görüşebilirsiniz.

Anahtar Kelimeler: #görevi kötüye kullanma

Karar Özeti

Sulh Ceza Mahkemesinin 2013/45 Esas sayılı davalarının bulunduğu anlaşılmakla, suçun sübutunun değerlendirilmesi, nitelendirilmesi, zincirleme suç hükümlerinin uygulanma koşullarının bulunup bulunmadığının belirlenmesi bakımından akıbetlerinin araştırılması, mümkünse davaların birleştirilmesi, kesinleşmesi veya birleştirme olanağının ortadan kalkması durumunda ise asılları veya onaylı örnekleri bu dosya arasına konularak birlikte değerlendirilmesi ve sonucuna göre hukuki kesinti, zincirleme suç ve mahsup hükümleri de nazara alınmak suretiyle ve diğer sanıkların eylemlerinin sanık ...'ın eylemleriyle bağlantılı olduğu da gözetilerek sanıkların hukuki durumlarının takdir ve tayini gerektiği gözetilmeden, eksik araştırma ile yazılı şekilde hükümler kurulması,
Sanık ...'un hükümden sonra 25/11/2017 tarihinde öldüğü UYAP sisteminden temin edilen nüfus kaydından anlaşıldığından, bu husus mahallinde araştırılarak sonucuna göre 5237 sayılı TCK'nın 64 ve 5271 sayılı CMK'nın 223/8. maddesi uyarınca BOZULMASINA, 18/03/2019 tarihinde oy birliğiyle karar verildi.

Karar Tam Metni

Yeni Arama
T.C. Yargıtay
5. Ceza Dairesi
Esas No: 2017/1680 Karar No: 2019/3209 Karar Tarihi: 18 Mart 2019
5. Ceza Dairesi Esas No: 2017/1680 Karar No: 2019/3209 Karar Tarihi: 18.03.2019 5. Ceza Dairesi         2017/1680 E.  ,  2019/3209 K. MAHKEMESİ:Sulh Ceza Mahkemesi SUÇ : Görevi kötüye kullanma HÜKÜM : Beraat Mahalli mahkemece verilen hükümler temyiz edilmekle dosya incelenerek, gereği düşünüldü: UYAP üzerinden yapılan incelemede; sanık ... hakkında görevi kötüye kullanma suçundan Nazilli 1. Asliye Ceza Mahkemesinin 2018/382 Esas, Nazilli 3. Asliye Ceza Mahkemesinin (bozma öncesi Sultanhisar Asliye Ceza Mahkemesinin) 2008/191 Esas ve Nazilli (Kapatılan) 3. Sulh Ceza Mahkemesinin 2013/45 Esas sayılı davalarının bulunduğu anlaşılmakla, suçun sübutunun değerlendirilmesi, nitelendirilmesi, zincirleme suç hükümlerinin uygulanma koşullarının bulunup bulunmadığının belirlenmesi bakımından akıbetlerinin araştırılması, mümkünse davaların birleştirilmesi, kesinleşmesi veya birleştirme olanağının ortadan kalkması durumunda ise asılları veya onaylı örnekleri bu dosya arasına konularak birlikte değerlendirilmesi ve sonucuna göre hukuki kesinti, zincirleme suç ve mahsup hükümleri de nazara alınmak suretiyle ve diğer sanıkların eylemlerinin sanık ...'ın eylemleriyle bağlantılı olduğu da gözetilerek sanıkların hukuki durumlarının takdir ve tayini gerektiği gözetilmeden, eksik araştırma ile yazılı şekilde hükümler kurulması, Sanık ...'un hükümden sonra 25/11/2017 tarihinde öldüğü UYAP sisteminden temin edilen nüfus kaydından anlaşıldığından, bu husus mahallinde araştırılarak sonucuna göre 5237 sayılı TCK'nın 64 ve 5271 sayılı CMK'nın 223/8. maddeleri uyarınca bir karar verilmesi lüzumu, Bozmayı gerektirmiş, katılan vekilinin temyiz itirazları bu itibarla yerinde görüldüğünden sair yönleri incelenmeyen hükümlerin 5320 sayılı Kanunun 8/1. maddesi de gözetilerek CMUK'nın 321. maddesi uyarınca BOZULMASINA, 18/03/2019 tarihinde oy birliğiyle karar verildi.

Bu Karar veya Benzeri Uyuşmazlığınız İçin Danışmanlık Alın

Av. Halil ÖZYOLCU ve Av. Can KIZILYAR ile dosyanızın durumunu ve haklarınızı değerlendirebilirsiniz.

Hemen Arayın Randevu Alın

Hukuki bir sorununuz mu var?

Uyuşmazlığınızı dinleyelim, haklarınızı ve izlenebilecek yolları birlikte değerlendirelim.