Çukurambar, Çankaya / Ankara 0312 284 60 63 bilgi@hayfahukuk.com Pazartesi – Cuma: 09:00 – 18:00

16. Hukuk Dairesi E. 2015/1758 K. 2015/14533

Karar Tarihi: 1 Aralık 2015 · T.C. Yargıtay Emsal Kararı

Yargıtay Dairesi 16. Hukuk Dairesi
Esas Numarası 2015/1758
Karar Numarası 2015/14533
Karar Tarihi 1 Aralık 2015

Yargıtay Hükmü: HÜKMÜN ONANMASINA

Bu karar hakkında hukuki değerlendirme ve emsal dosya takibi için avukatlarımızla görüşebilirsiniz.

Anahtar Kelimeler: #tescil

Karar Özeti

MAHKEMESİ:KADASTRO MAHKEMESİ
KANUN YOLU : TEMYİZ
Taraflar arasında görülen dava sonucunda verilen hükmün Yargıtay'ca incelenmesi istenilmekle; temyiz isteğinin süresinde olduğu anlaşıldı, inceleme raporu ve dosyadaki belgeler okundu, GEREĞİ GÖRÜŞÜLDÜ:
Yargıtay bozma ilamında özetle; "davacı tarafın sair temyiz itirazlarının yerinde olmadığı, ancak hem Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi hem de 3402 sayılı Kadastro Kanunu hükümleri dikkate alınmak sureti ile davalı lehine vekalet ücretine hükmedilmesinin isabetsiz olup davalılar yararına Kadastro Kanunu'nun 31. maddesi son fıkrası gözetilerek 800,00 TL vekalet ücretinin davacılardan alınarak adı geçen davalıya verilmesine karar verilmiş; hüküm, davacı vekili tarafından temyiz edilmiştir. Dosya içeriğine ve mahkemece uyulan bozma kararı gereğince hüküm verilmiş olmasına göre yerinde görülmeyen bütün temyiz itirazlarının reddi ile usul ve yasaya uygun bulunan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı bakiye temyiz karar harcının temyiz eden davacıdan alınmasına, 01.12.2015 gününde oybirliği ile karar verildi.

Karar Tam Metni

Yeni Arama
T.C. Yargıtay
16. Hukuk Dairesi
Esas No: 2015/1758 Karar No: 2015/14533 Karar Tarihi: 1 Aralık 2015
16. Hukuk Dairesi Esas No: 2015/1758 Karar No: 2015/14533 Karar Tarihi: 01.12.2015 16. Hukuk Dairesi         2015/1758 E.  ,  2015/14533 K. MAHKEMESİ:KADASTRO MAHKEMESİ KANUN YOLU : TEMYİZ Taraflar arasında görülen dava sonucunda verilen hükmün Yargıtay'ca incelenmesi istenilmekle; temyiz isteğinin süresinde olduğu anlaşıldı, inceleme raporu ve dosyadaki belgeler okundu, GEREĞİ GÖRÜŞÜLDÜ: Yargıtay bozma ilamında özetle; "davacı tarafın sair temyiz itirazlarının yerinde olmadığı, ancak hem Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi hem de 3402 sayılı Kadastro Kanunu hükümleri dikkate alınmak sureti ile davalı lehine vekalet ücretine hükmedilmesinin isabetsiz olup davalılar yararına Kadastro Kanunu'nun 31. ve 36/2. maddelerinde belirtilen hükümler göz önünde bulundurularak vekalet ücretine hükmedilmesi" gereğine değinilmiştir. Mahkemece bozma ilamına uyularak yapılan yargılama sonunda davacının esas ve birleşen dosyalarda davasının reddine, 115 ada 36 ve 39 parsellerin tespit gibi tapuya tesciline, 115 ada 34 parselin ise tespit gibi mera özel siciline yazılmasına, 3402 sayılı Kadastro Kanunu'nun 31/3 ve 36/2 maddeleri gereğince 230.00 TL vekalet ücretinin esas ve 2008/53 Esas sayılı dosya yönünden davacılardan alınarak davalılara, davalı ... yönünden ise 3402 sayılı Kadastro Kanunu'nun 31. maddesi son fıkrası gözetilerek 800,00 TL vekalet ücretinin davacılardan alınarak adı geçen davalıya verilmesine karar verilmiş; hüküm, davacı vekili tarafından temyiz edilmiştir. Dosya içeriğine ve mahkemece uyulan bozma kararı gereğince hüküm verilmiş olmasına göre yerinde görülmeyen bütün temyiz itirazlarının reddi ile usul ve yasaya uygun bulunan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı bakiye temyiz karar harcının temyiz eden davacıdan alınmasına, 01.12.2015 gününde oybirliği ile karar verildi.

Bu Karar veya Benzeri Uyuşmazlığınız İçin Danışmanlık Alın

Av. Halil ÖZYOLCU ve Av. Can KIZILYAR ile dosyanızın durumunu ve haklarınızı değerlendirebilirsiniz.

Hemen Arayın Randevu Alın

Hukuki bir sorununuz mu var?

Uyuşmazlığınızı dinleyelim, haklarınızı ve izlenebilecek yolları birlikte değerlendirelim.