Çukurambar, Çankaya / Ankara 0312 284 60 63 bilgi@hayfahukuk.com Pazartesi – Cuma: 09:00 – 18:00

5. Hukuk Dairesi E. 2010/11815 K. 2010/18074

Karar Tarihi: 25 Ekim 2010 · T.C. Yargıtay Emsal Kararı

Yargıtay Dairesi 5. Hukuk Dairesi
Esas Numarası 2010/11815
Karar Numarası 2010/18074
Karar Tarihi 25 Ekim 2010

Yargıtay Hükmü: İSTEMİN KABULÜNE

Bu karar hakkında hukuki değerlendirme ve emsal dosya takibi için avukatlarımızla görüşebilirsiniz.

Anahtar Kelimeler: #tescil #kamulaştırma

Karar Özeti

MAHKEMESİ:Asliye Hukuk Mahkemesi
Taraflar arasındaki kamulaştırma bedelinin tesbiti ve tescil davasından dolayı yapılan yargılama sonunda: Davanın kabulüne dair verilen yukarıda gün ve sayıları yazılı hükmün Yargıtay'ca incelenmesi taraf vekilleri yönünden verilen dilekçeler ile istenilmiş olmakla dosyadaki belgeler okunup iş anlaşıldıktan sonra gereği görüşülüp düşünüldü:
- K A R A R –
1-Hükme esas alınan bilirkişi kurulu raporunda, emsal olarak değerlendirmeye esas alınan ... Mahallesi 19982 ada 2 parsel sayılı taşınmazların aynı imar krokisi üzerinde yerlerini ve dava konusu taşınmaza olan mesafelerini gösterir şekilde konumlarının ilgili Belediye İmar Müdürlüğüne İşaretlettirilerek,
Alınacak cevaplarla birlikte gönderilmek üzere dosyanın mahkemesine GERİ ÇEVRİLMESİNE, 25.10.2010 gününde oybirliğiyle karar verildi.

Karar Tam Metni

Yeni Arama
T.C. Yargıtay
5. Hukuk Dairesi
Esas No: 2010/11815 Karar No: 2010/18074 Karar Tarihi: 25 Ekim 2010
5. Hukuk Dairesi Esas No: 2010/11815 Karar No: 2010/18074 Karar Tarihi: 25.10.2010 5. Hukuk Dairesi         2010/11815 E.  ,  2010/18074 K. MAHKEMESİ:Asliye Hukuk Mahkemesi Taraflar arasındaki kamulaştırma bedelinin tesbiti ve tescil davasından dolayı yapılan yargılama sonunda: Davanın kabulüne dair verilen yukarıda gün ve sayıları yazılı hükmün Yargıtay'ca incelenmesi taraf vekilleri yönünden verilen dilekçeler ile istenilmiş olmakla dosyadaki belgeler okunup iş anlaşıldıktan sonra gereği görüşülüp düşünüldü: - K A R A R – 1-Hükme esas alınan bilirkişi kurulu raporunda, emsal olarak değerlendirmeye esas alınan ... Mahallesi 19987 ada 13, ... ... Mahallesi 23060 ada 2 ve ... Mahallesi 19982 ada 2 parsel sayılı taşınmazların, raporda belirtilen tarihlerdeki satışlarına ilişkin olarak; alıcı, satıcı, satış tarihi, satış bedeli ve yüzölçümünü gösterir şekilde akit tablolarının ilgili Tapu Sicil Müdürlüğünden getirtilerek, 2-Değerlendirme tarihi olan 2009 yılında, dava konusu taşınmaz ile hükme esas alınan bilirkişi raporunda emsal kabul edilen taşınmazın, Arsa Metrekare Rayiç Bedeli Takdir Komisyonu tarafından resen belirlenen emlak vergisine esas olan m2 değerinin, ilgili Belediye Başkanlığı Emlak Vergi Dairesinden araştırılarak, 3-Dava konusu taşınmaz ile hükme esas alınan bilirkişi kurulu raporunda emsal olarak incelenen ... Mahallesi 19987 ada 13, ... ... Mahallesi 23060 ada 2 ve ... Mahallesi 19982 ada 2 parsel sayılı taşınmazların aynı imar krokisi üzerinde yerlerini ve dava konusu taşınmaza olan mesafelerini gösterir şekilde konumlarının ilgili Belediye İmar Müdürlüğüne İşaretlettirilerek, Alınacak cevaplarla birlikte gönderilmek üzere dosyanın mahkemesine GERİ ÇEVRİLMESİNE, 25.10.2010 gününde oybirliğiyle karar verildi.

Bu Karar veya Benzeri Uyuşmazlığınız İçin Danışmanlık Alın

Av. Halil ÖZYOLCU ve Av. Can KIZILYAR ile dosyanızın durumunu ve haklarınızı değerlendirebilirsiniz.

Hemen Arayın Randevu Alın

Hukuki bir sorununuz mu var?

Uyuşmazlığınızı dinleyelim, haklarınızı ve izlenebilecek yolları birlikte değerlendirelim.