Çukurambar, Çankaya / Ankara 0312 284 60 63 bilgi@hayfahukuk.com Pazartesi – Cuma: 09:00 – 18:00

16. Hukuk Dairesi E. 2015/13235 K. 2018/2103

Karar Tarihi: 26 Mart 2018 · T.C. Yargıtay Emsal Kararı

Yargıtay Dairesi 16. Hukuk Dairesi
Esas Numarası 2015/13235
Karar Numarası 2018/2103
Karar Tarihi 26 Mart 2018

Yargıtay Hükmü: HÜKMÜN ONANMASINA

Bu karar hakkında hukuki değerlendirme ve emsal dosya takibi için avukatlarımızla görüşebilirsiniz.

Anahtar Kelimeler: #tescil

Karar Özeti

MAHKEMESİ:KADASTRO MAHKEMESİ
Taraflar arasında görülen dava sonucunda verilen hükmün Yargıtay'ca incelenmesi istenilmekle; temyiz isteğinin süresinde olduğu anlaşıldı, inceleme raporu ve dosyadaki belgeler okundu, GEREĞİ GÖRÜŞÜLDÜ:
Yargıtay bozma ilamında özetle; "birleşen 2008/23 Esas ve 2008/17 Esas sayılı dosyalar hakkında karar yerinde olumlu ya da olumsuz bir hüküm kurulmamış olmasının isabetsiz olduğuna" değinilmiştir. Bozma ilamına uyularak yapılan yargılama sonunda Hazine aleyhine açılan davanın kabulüne, 131 ada 468 parsel sayılı taşınmazın tespitin iptali ile davacılar ... Dosya içeriğine, mahkemece hükmüne uyulan bozma kararında açıklandığı gibi işlem yapılıp sonucuna göre hüküm verilmiş olmasına, delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre yerinde bulunmayan temyiz itirazlarının reddi ile usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, Hazine harçtan muaf olduğundan harç alınmasına yer olmadığına, 26.03.2018 gününde oybirliği ile karar verildi.

Karar Tam Metni

Yeni Arama
T.C. Yargıtay
16. Hukuk Dairesi
Esas No: 2015/13235 Karar No: 2018/2103 Karar Tarihi: 26 Mart 2018
16. Hukuk Dairesi Esas No: 2015/13235 Karar No: 2018/2103 Karar Tarihi: 26.03.2018 16. Hukuk Dairesi         2015/13235 E.  ,  2018/2103 K. MAHKEMESİ:KADASTRO MAHKEMESİ Taraflar arasında görülen dava sonucunda verilen hükmün Yargıtay'ca incelenmesi istenilmekle; temyiz isteğinin süresinde olduğu anlaşıldı, inceleme raporu ve dosyadaki belgeler okundu, GEREĞİ GÖRÜŞÜLDÜ: Yargıtay bozma ilamında özetle; "birleşen 2008/23 Esas ve 2008/17 Esas sayılı dosyalar hakkında karar yerinde olumlu ya da olumsuz bir hüküm kurulmamış olmasının isabetsiz olduğuna" değinilmiştir. Bozma ilamına uyularak yapılan yargılama sonunda Hazine aleyhine açılan davanın kabulüne, 131 ada 468 parsel sayılı taşınmazın tespitin iptali ile davacılar ... ve ... adına 1/2'şer paylı olarak tapuya kayıt ve tesciline,... Köyü Tüzel Kişiliği (... Büyükşehir Belediye Başkanlığı-İpekyolu Belediye Başkanlığı) aleyhine açılan davanın husumet nedeniyle, birleşen 2015/3 Esas sayılı davanın ise davacı ...'ın feragatı nedeniyle reddine karar verilmiş; hüküm, davalı Hazine vekili, tarafından temyiz edilmiştir. Dosya içeriğine, mahkemece hükmüne uyulan bozma kararında açıklandığı gibi işlem yapılıp sonucuna göre hüküm verilmiş olmasına, delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre yerinde bulunmayan temyiz itirazlarının reddi ile usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, Hazine harçtan muaf olduğundan harç alınmasına yer olmadığına, 26.03.2018 gününde oybirliği ile karar verildi.

Bu Karar veya Benzeri Uyuşmazlığınız İçin Danışmanlık Alın

Av. Halil ÖZYOLCU ve Av. Can KIZILYAR ile dosyanızın durumunu ve haklarınızı değerlendirebilirsiniz.

Hemen Arayın Randevu Alın

Hukuki bir sorununuz mu var?

Uyuşmazlığınızı dinleyelim, haklarınızı ve izlenebilecek yolları birlikte değerlendirelim.