Çukurambar, Çankaya / Ankara 0312 284 60 63 bilgi@hayfahukuk.com Pazartesi – Cuma: 09:00 – 18:00

5. Ceza Dairesi E. 2015/5744 K. 2015/9873

Karar Tarihi: 10 Nisan 2015 · T.C. Yargıtay Emsal Kararı

Yargıtay Dairesi 5. Ceza Dairesi
Esas Numarası 2015/5744
Karar Numarası 2015/9873
Karar Tarihi 10 Nisan 2015
Anahtar Kelimeler: #N/A

Karar Özeti

Ağır Ceza Mahkemesi arasında oluşan olumsuz birleştirme uyuşmazlığının giderilmesi ve yargı yerinin belirlenmesi istemiyle gönderilen dosya Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığından tebliğname ile daireye verilmekle incelenerek gereği düşünüldü:
İncelenen dosya içeriğine, sanığın ve suça sürüklenen çocukların üzerine atılan suçların niteliğine, iddianamede olayın anlatılış biçimine göre, her iki mahkemenin dava dosyaları arasında sanıkları ve suçları yönünden şahsi, hukuki ve fiili irtibat bulunduğu anlaşılmakla, davaların birlikte yürütülmesinde yarar görüldüğünden, Konya 1. G..'in BİHAKKIN TAHLİYESİNE, başka suçtan tutuklu veya hükümlü bulunmadığı takdirde DERHAL SALIVERİLMESİNİN TEMİNİ için mahalline müzekkere yazılmasına, dosyanın mahalline gönderilmesi için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına TEVDİİNE, 10/04/2015 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.

Karar Tam Metni

Yeni Arama
T.C. Yargıtay
5. Ceza Dairesi
Esas No: 2015/5744 Karar No: 2015/9873 Karar Tarihi: 10 Nisan 2015
5. Ceza Dairesi Esas No: 2015/5744 Karar No: 2015/9873 Karar Tarihi: 10.04.2015 5. Ceza Dairesi         2015/5744 E.  ,  2015/9873 K. Tebliğname No : 5 - 2015/66558 Birden fazla kişi tarafından birlikte yağma suçundan sanık R.. G..'in yapılan yargılanması sırasında; Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesiyle Konya 5. Ağır Ceza Mahkemesi arasında oluşan olumsuz birleştirme uyuşmazlığının giderilmesi ve yargı yerinin belirlenmesi istemiyle gönderilen dosya Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığından tebliğname ile daireye verilmekle incelenerek gereği düşünüldü: İncelenen dosya içeriğine, sanığın ve suça sürüklenen çocukların üzerine atılan suçların niteliğine, iddianamede olayın anlatılış biçimine göre, her iki mahkemenin dava dosyaları arasında sanıkları ve suçları yönünden şahsi, hukuki ve fiili irtibat bulunduğu anlaşılmakla, davaların birlikte yürütülmesinde yarar görüldüğünden, Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesinin 2015/53 Esas sayılı dava dosyası ile Konya 5. Ağır Ceza Mahkemesinin 2015/25 Esas sayılı dava dosyalarının BİRLEŞTİRİLMESİNE, iddianame tarihi de gözetilerek, davanın genel hükümlere göre Konya 5. Ağır Ceza Mahkemesinin 2015/25 (Tefrikle 2015/47 Esas) Esas sayılı dosyası üzerinden yürütülmesine, suça sürüklenen çocuklar hakkında yapılan yargılama sonucunda bu kişilerin eylemlerinin hukuki ilişkiden doğan alacağın tahsili amacıyla cebir kullanma niteliğinde kabul edilip şikayetten vazgeçme nedeniyle düşme kararı verilmiş olması ve sanığın mağduriyetine neden olunmaması bakımından tahliye talebinin kabulü ile sanık R.. G..'in BİHAKKIN TAHLİYESİNE, başka suçtan tutuklu veya hükümlü bulunmadığı takdirde DERHAL SALIVERİLMESİNİN TEMİNİ için mahalline müzekkere yazılmasına, dosyanın mahalline gönderilmesi için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına TEVDİİNE, 10/04/2015 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.

Bu Karar veya Benzeri Uyuşmazlığınız İçin Danışmanlık Alın

Av. Halil ÖZYOLCU ve Av. Can KIZILYAR ile dosyanızın durumunu ve haklarınızı değerlendirebilirsiniz.

Hemen Arayın Randevu Alın

Hukuki bir sorununuz mu var?

Uyuşmazlığınızı dinleyelim, haklarınızı ve izlenebilecek yolları birlikte değerlendirelim.