T.C. Yargıtay
2. Hukuk Dairesi
2. Hukuk Dairesi
Esas No: 2023/8837
Karar No: 2024/2174
Karar Tarihi: 27.03.2024
2. Hukuk Dairesi 2023/8837 E. , 2024/2174 K.
İNCELENEN KARARIN
MAHKEMESİ: Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi 2. Hukuk Dairesi
SAYISI : 2023/1510 E., 2023/1582 K.
DAVA TARİHİ : 04.03.2020
KARAR : İstinaf başvurusunun kısmen kabulü ile yeniden esas hakkında hüküm kurma
İLK DERECE
MAHKEMESİ: Sorgun 2. Asliye Hukuk (Aile) Mahkemesi
SAYISI : 2022/212 E., 2023/150 K.
Taraflar arasındaki karşılıklı olarak açılan boşanma davalarından dolayı yapılan yargılama sonunda, İlk Derece Mahkemesince her iki davanın kabulü ile tarafların boşanmalarına ve boşanmanın fer'îlerine karar verilmiştir.
Kararın taraf vekilleri tarafından istinaf edilmesi üzerine, Bölge Adliye Mahkemesince erkeğin başvurusunun esastan reddine ve kadının başvurusunun kısmen esastan reddi, kısmen kabulü ile İlk Derece Mahkemesi hükmünün ilgili bölümleri kaldırılarak yeniden esas hakkında hüküm kurulmak suretiyle karar verilmiştir.
Bölge Adliye Mahkemesi kararı taraf vekilleri tarafından temyiz edilmekle; yapılan ön inceleme sonucunda gereği düşünüldü:
Vekâletnamesinde kanun yolundan feragat yetkisi bulunan davacı-davalı kadın vekili Av. ... ve davalı-davacı erkek vekili Av. ... 19.03.2024 tarihli dilekçeleri ile temyiz isteminden feragat ettiklerini açıkça, kayıtsız ve şartsız olarak bildirmişlerdir.
Bu durumda, tarafların vekillerinin temyiz başvurularının feragat sebebiyle reddine karar vermek gerekir.
KARAR
Açıklanan sebeple;
Davacı-davalı kadın vekili ve davalı-davacı erkek vekilinin temyiz başvurularının REDDİNE,
Peşin alınan temyiz harcının istek hâlinde temyiz edene iadesine,
Dosyanın İlk Derece Mahkemesine, kararın bir örneğinin kararı veren Bölge Adliye Mahkemesine gönderilmesine,
27.03.2024 tarihinde oy birliğiyle karar verildi.