Çukurambar, Çankaya / Ankara 0312 284 60 63 bilgi@hayfahukuk.com Pazartesi – Cuma: 09:00 – 18:00

7. Ceza Dairesi E. 2018/18453 K. 2019/532

Karar Tarihi: 15 Ocak 2019 · T.C. Yargıtay Emsal Kararı

Yargıtay Dairesi 7. Ceza Dairesi
Esas Numarası 2018/18453
Karar Numarası 2019/532
Karar Tarihi 15 Ocak 2019

Yargıtay Hükmü: İSTEMİN REDDİNE

Bu karar hakkında hukuki değerlendirme ve emsal dosya takibi için avukatlarımızla görüşebilirsiniz.

Anahtar Kelimeler: #çek

Karar Özeti

MAHKEMESİ:Ceza Dairesi
SUÇ : 5607 sayılı Kanuna muhalefet, Resmi belgede sahtecilik
HÜKÜM : Hükümlülük, müsadere, Resmi belgede sahtelik suçundan sanığın temyiz talebinin esastan reddine
Yerel mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle; başvurunun nitelik, ceza türü, süresi ve suç tarihine göre dosya okunduktan sonra Türk Milleti adına gereği görüşülüp düşünüldü;
Sanık müdafiinin kaçakçılık suçundan kurulan asıl hükme yönelik temyizi ile sanığın kaçakçılık ve resmi belgede sahtecilik suçundan kurulan asıl hükme yönelik temyiz istemlerine göre yapılan incelemede;
I) Sanık hakkında resmi belgede sahtecilik suçundan kurulan hükme yönelik yapılan incelemede;
Hükmolunan cezanın miktar ve türü gözetildiğinde, 5271 sayılı CMK'nun 286/2-a maddesi uyarınca, ilk derece mahkemelerinden verilen beş yıl veya daha az hapis cezaları ile miktarı ne olursa olsun adli para cezalarına ilişkin istinaf başvurusunun esastan reddine dair bölge adliye mahkemesi kararlarının temyizi mümkün olmadığından, sanığın temyiz isteminin 5271 sayılı CMK'nun 298. madde ve fıkrası gereğince ESASTAN REDDİNE, 15/01/2019 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.

Karar Tam Metni

Yeni Arama
T.C. Yargıtay
7. Ceza Dairesi
Esas No: 2018/18453 Karar No: 2019/532 Karar Tarihi: 15 Ocak 2019
7. Ceza Dairesi Esas No: 2018/18453 Karar No: 2019/532 Karar Tarihi: 15.01.2019 7. Ceza Dairesi         2018/18453 E.  ,  2019/532 K. MAHKEMESİ:Ceza Dairesi SUÇ : 5607 sayılı Kanuna muhalefet, Resmi belgede sahtecilik HÜKÜM : Hükümlülük, müsadere, Resmi belgede sahtelik suçundan sanığın temyiz talebinin esastan reddine Yerel mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle; başvurunun nitelik, ceza türü, süresi ve suç tarihine göre dosya okunduktan sonra Türk Milleti adına gereği görüşülüp düşünüldü; Sanık müdafiinin kaçakçılık suçundan kurulan asıl hükme yönelik temyizi ile sanığın kaçakçılık ve resmi belgede sahtecilik suçundan kurulan asıl hükme yönelik temyiz istemlerine göre yapılan incelemede; I) Sanık hakkında resmi belgede sahtecilik suçundan kurulan hükme yönelik yapılan incelemede; Hükmolunan cezanın miktar ve türü gözetildiğinde, 5271 sayılı CMK'nun 286/2-a maddesi uyarınca, ilk derece mahkemelerinden verilen beş yıl veya daha az hapis cezaları ile miktarı ne olursa olsun adli para cezalarına ilişkin istinaf başvurusunun esastan reddine dair bölge adliye mahkemesi kararlarının temyizi mümkün olmadığından, sanığın temyiz isteminin 5271 sayılı CMK'nun 298. maddesi uyarınca REDDİNE, II) Sanık hakkında kaçakçılık suçundan kurulan hükme yönelik yapılan incelemede; Sanığın tekerrüre esas sabıka kaydı bulunduğu halde hakkında TCK'nun 58. maddesinin uygulanmaması aleyhe temyiz olmadığından bozma nedeni yapılmamıştır. 5271 sayılı CMK'nun 288 ve 294. maddelerinde yer alan düzenlemeler nazara alınıp aynı Kanunun 289. maddesinde sayılan kesin hukuka aykırılık halleri ile sanık ve sanık müdafiinin temyiz dilekçelerinde belirttikleri nedenler de gözetilerek yapılan değerlendirmede, Bölge Adliye Mahkemesi tarafından gerçekleştirilen inceleme neticesinde istinaf başvurusunun esastan reddine dair kurulan hükme yönelik temyiz sebepleri yerinde görülmediğinden, sanık ve sanık müdafiinin temyiz istemlerinin 5271 sayılı CMK'nun 302/1. madde ve fıkrası gereğince ESASTAN REDDİNE, 15/01/2019 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.

Bu Karar veya Benzeri Uyuşmazlığınız İçin Danışmanlık Alın

Av. Halil ÖZYOLCU ve Av. Can KIZILYAR ile dosyanızın durumunu ve haklarınızı değerlendirebilirsiniz.

Hemen Arayın Randevu Alın

Hukuki bir sorununuz mu var?

Uyuşmazlığınızı dinleyelim, haklarınızı ve izlenebilecek yolları birlikte değerlendirelim.