Çukurambar, Çankaya / Ankara 0312 284 60 63 bilgi@hayfahukuk.com Pazartesi – Cuma: 09:00 – 18:00

14. Ceza Dairesi E. 2017/8423 K. 2018/847

Karar Tarihi: 8 Şubat 2018 · T.C. Yargıtay Emsal Kararı

Yargıtay Dairesi 14. Ceza Dairesi
Esas Numarası 2017/8423
Karar Numarası 2018/847
Karar Tarihi 8 Şubat 2018
Anahtar Kelimeler: #velayet #cinsel istismar

Karar Özeti

Ağır Ceza Mahkemesinden verilen 15.12.2016 gün ve 2016/315 Esas, 2016/361 Karar sayılı hükümlere yönelik istinaf başvurusunun düzeltilerek esastan reddi
Bölge Adliye Mahkemesince verilen hükümler temyiz edilmekle dosya incelenerek gereği düşünüldü:
Suç tarihinde onbeş yaşından küçük olan mağdure Ilgın'ın velayet hakkına sahip annesi Rahime ile mağdure ....velayet hakkına sahip annesi Nurcan ve babası Adem'in ilk derece mahkemesinde yapılan yargılamada sanıktan şikayetçi olup davaya katılmalarının ardından yokluklarında kurulan mahkumiyet hükümlerinin katılanlar Rahime ile Nurcan'a tebliğ edilmeyip katılan ...'e ise Tebligat Kanununun 21/2. Ceza Dairesi tarafından yapılan inceleme sonucunda vaki istinaf başvurusunun düzeltilerek esastan reddine dair verilen kararın da hükümle ilgili kanun yollarına başvurma hakkı bulunan adları geçenlere tebliğ edilmediği anlaşıldığından, öncelikle Bölge Adliye Mahkemesince istinaf başvurusunun düzeltilerek esastan reddine ilişkin kurulan gerekçeli hükmün katılanlar Rahime, Nurcan ile Adem'e usulüne uygun şekilde tebliğiyle tebligat parçaları ile verildiği takdirde temyiz dilekçelerinin eklenip, hükümlerin temyiz edilmesi halinde bu hususta ek tebliğname düzenlenmesinden sonra Dairemize iade edilmek üzere esası incelenmeyen dosyanın Bölge Adliye Mahkemesine gönderilmesi için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına TEVDİİNE, 08.02.2018 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.

Karar Tam Metni

Yeni Arama
T.C. Yargıtay
14. Ceza Dairesi
Esas No: 2017/8423 Karar No: 2018/847 Karar Tarihi: 8 Şubat 2018
14. Ceza Dairesi Esas No: 2017/8423 Karar No: 2018/847 Karar Tarihi: 08.02.2018 14. Ceza Dairesi         2017/8423 E.  ,  2018/847 K. MAHKEMESİ:Ceza Dairesi SUÇ : Çocuğun basit cinsel istismarı (iki kez) HÜKÜM : Sanığın atılı suçtan (iki kez) mahkumiyetine dair İstanbul Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesinden verilen 15.12.2016 gün ve 2016/315 Esas, 2016/361 Karar sayılı hükümlere yönelik istinaf başvurusunun düzeltilerek esastan reddi Bölge Adliye Mahkemesince verilen hükümler temyiz edilmekle dosya incelenerek gereği düşünüldü: Suç tarihinde onbeş yaşından küçük olan mağdure Ilgın'ın velayet hakkına sahip annesi Rahime ile mağdure ....velayet hakkına sahip annesi Nurcan ve babası Adem'in ilk derece mahkemesinde yapılan yargılamada sanıktan şikayetçi olup davaya katılmalarının ardından yokluklarında kurulan mahkumiyet hükümlerinin katılanlar Rahime ile Nurcan'a tebliğ edilmeyip katılan ...'e ise Tebligat Kanununun 21/2. maddesine aykırı şekilde tebligat yapıldığı ve sanık müdafii, O Yer Cumhuriyet Savcısı ile katılan Bakanlık vekilinin istinaf başvuruları üzerine İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 20. Ceza Dairesi tarafından yapılan inceleme sonucunda vaki istinaf başvurusunun düzeltilerek esastan reddine dair verilen kararın da hükümle ilgili kanun yollarına başvurma hakkı bulunan adları geçenlere tebliğ edilmediği anlaşıldığından, öncelikle Bölge Adliye Mahkemesince istinaf başvurusunun düzeltilerek esastan reddine ilişkin kurulan gerekçeli hükmün katılanlar Rahime, Nurcan ile Adem'e usulüne uygun şekilde tebliğiyle tebligat parçaları ile verildiği takdirde temyiz dilekçelerinin eklenip, hükümlerin temyiz edilmesi halinde bu hususta ek tebliğname düzenlenmesinden sonra Dairemize iade edilmek üzere esası incelenmeyen dosyanın Bölge Adliye Mahkemesine gönderilmesi için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına TEVDİİNE, 08.02.2018 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.

Bu Karar veya Benzeri Uyuşmazlığınız İçin Danışmanlık Alın

Av. Halil ÖZYOLCU ve Av. Can KIZILYAR ile dosyanızın durumunu ve haklarınızı değerlendirebilirsiniz.

Hemen Arayın Randevu Alın

Hukuki bir sorununuz mu var?

Uyuşmazlığınızı dinleyelim, haklarınızı ve izlenebilecek yolları birlikte değerlendirelim.